Oprichter en lesgever

 


Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Bas Genemans, geboren en woonachtig in Hoorn. Vanaf mijn 16e ben ik verkocht aan het boksen. Ik heb ook met veel plezier zowel nationaal als internationaal wedstrijden gebokst. Met als hoogtepunt het behalen van het Nederlandse kampioenschap. Ook werd mijn techniek vaak gewaardeerd met een stijlprijs (mooiste techniek gewaardeerd door juryleden). In 2006 moest ik helaas noodgedwimg_12582ongen stoppen vanwege langdurige blessures. Zelf heb ik deze sport met veel plezier beoefend en mijn wens was dan ook mijn plezier met andere te delen. Omdat ik al recreatieve bokslessen verzorgde, op een sportschool en middelbare scholen, was het idee om een eigen boksschool te openen zo gemaakt. Met een CIOS diploma op zak kon ik zo beginnen, maar waar zou ik dit doen?

Waarom in Haarlem,

Het leek mij een enorme uitdaging om helemaal opnieuw te beginnen in een stad waar nog niemand over mij gelezen of gehoord had. Hierdoor moest ik mijzelf bewijzen met het lesgeven en kon ik niet teren op mijn prestaties. Omdat ik mijn CIOS opleiding in Haarlem gevolgd heb, had ik al kennisgemaakt met de stad, omgeving en mensen. Ook merkte ik hoe weinig bokslessen er in Haarlem werd gegeven. Alles bij elkaar genomen was Haarlem de logische keuze.
Met als gevolg dat ik na wat folders te hebben gelopen in augustus 2007 mijn eerste les gaf in Haarlem. Hier kwamen vier mensen op af en hierna heb ik gelukkig nog nooit een les zonder deelnemers gezeten.

Doel van de oprichting,

Zoals het vorige stuk al een beetje aangaf, was mijn persoonlijke doel om het plezier dat ik in het boksen vond over te brengen op anderen. Het was ook ontstaan als een voortzetting van mijn hobby. Nu nog (2013) zie ik de sportschool en de lessen als een hobby. Boksen is namelijk niet alleen het 'geweld' dat te zien is op tv. Boksen is een methode om het lichaam op een leuke en intensieve manier te ontwikkelen. Het gaat bij ons ook echt om het trainingseffect. Naast conditie verbetering is de verbetering van de coördinatie (samenwerking van spieren) erg belangrijk in de les. Om hier verbetering in te krijgen is de techniek erg belangrijk, daarnaast concentreert de les zich op het verbeteren van de algehele conditie. Zowel uithoudingsvermogen als kracht en snelheid.

Vanaf het begin wilde ik dat de les voor iedereen toegankelijk kon zijn. Het gaat erom dat je met plezier kan én wil trainen. Ben je geïnteresseerd of wil je het een keer meemaken? Dan wil ik je graag de mogelijkheid bieden om dit vrijblijvend te kunnen doen.
 

De kracht van Boxing Haarlem,

Energie en enthousiasme is wat je kunt verwachten van mij. Zelf heb ik namelijk te vaak meegemaakt dat er een lesgever les geeft zoals hij of zij een brood bij de bakker koopt. Elk uur dat ik voor een groep sta geef ik alles wat ik heb. Zodat de training niet een gewoon uurtje bewegen is, maar een uur wordt waarin je helemaal uit de dagelijkse sleur wordt gehaald. Ik beloof je dat je helemaal in het moment leeft op de meest positieve wijze. Daarom wil ik je graag een proefles geven, zodat je het zelf mee kunt maken en voor jezelf kunt oordelen.

 

basklein2

Bas Genemans